Животът на Сан Мионг Мун: от Чонг Хуан Квак

Едно световно семейство с център Бог

Животът на Сан Мионг Мун

Преп. Чонг Хуан Квак

Председател на Федерацията за Вселенски Мир

Аз познавам Преподобния Мун лично вече повече от педесет години. Мога да кажа без задръжки, че Бог е в центъра на неговия живот. Той е основал живота си около изпълнението на Божията воля, която е да изгради свят на мир, първоначалния идеал на творението. Той е човек изкрено отдаден на молитва. Негов навик е да започва всеки нов ден със няколко часа молитва и медитация. Виждал съм интензивността на неговите комуникации с Бог и духовната сила която произлиза в резултат.

За Преподобния Мун, Бог е реална личност. Той е източника на любовта; и затова импулсът да създаде творението е бил непреоделим. Това е така понеже идеалът за истинската любов не може да се осъществи само от Бог. Единствено чрез своя обект на любовта той може да постигне това. Човечеството е създадено като най-висшето и благородно от всички създания в Божието творение. Ние сме Божии деца. Бог е Създателя и Родителя на човешките същества.

Обаче откакто първите човешки предци непокорно съгрешиха Божието сърце е изпълнено с неописуемата болка на родител, който е бил отхвърлен от собствените изменчиви деца. От както преп. Мун осъзнава това, преди няколко десетилетия, той не е бил способен да се моли без да пролива сълзи. Неговичт образ най-дълбоко запечатал се в сърцето ми, е като човек коленичил в молитва, със сълзи стичащи се по лицето му. Аз знам, че той плаче за да успокои страданието на Бог и страданието на света.

От детството си младия Мун прекарва години в медитация и молитви в планините на Корея, търсейки тайните на историчта и произхода на вселената. Как могат човешките същества да възстановят истинските си взаимоотношения с Бог? Как хората да премахнат гъстите черни облаци на греха, които ги заклещват в егоистични отношения и разрушителни действия, причина за постоянната им мизерия? Как те да открият първоначалното си аз, потопено в любов и хармония и създадат царството на небето на земята?


Ролята на Д-р Сан Мьон Муун за мирното падане на Комунизма

Приносът на Д-р Муун за падането на Комунизма
Преподобния Д-р Муун е известен с ключовата си ролята за падането на Комунизма. Президент Рейган лично заяви, "Ние имахме желанието, но без Преп. Муун никога нямаше да спрем Комунизма."
- видео: Victory Over Communism -

Международна организация за победа над Комунизма

Предразсъдъците никога на показват здрав разум

Секта Сектата на Муун е критикувана от невежество. През цялата история добрите хора и особено светците и пророците са минавали през преследване и неразбиране. Страхът от сектите е неоправдан, и манипулативен. Трябва да се избавим от тесногледието, корупцията, аморалността и егоизма... а точно това прави преп. Муун. Той е създал сотици организации работещи за създаването на здрави семейства, общество, нация и свят. Сектата или Империята на Муун, "Муун", "Мунисти" са разпознати все повече като надеждата на света. Преподобния Муун не е основавал Обединителна църква. Такава не съществува! Целта с която Исус е призовал д-р Муун е да обедини разделените и враждуващи помежду си деца на Бога - христианите. Той регистрира Асоциация за обединение на разкъсаното и нефункционално в борбата с аморалността и атеизма християнство. Тя прераства в Империята на Мун която ще донесе Световния Мир обещан от Бог, Обединителната църква на Муун ще ни предпази от сектите като обедини света и установи истински семейства, общество, нация и свят - Свят без секти, корупция, насилие и войни.